Gemeente vernieuwt Gent- en Nauwstraat vanaf juni

De voorrang op het kruispunt van de Nauwstraat, Markstraat en Gentstraat wordt omgekeerd. Foto: mgb

Gemeente vernieuwt Gent- en Nauwstraat vanaf juni

Print
Sint-Niklaas -

Op een infovergadering voor bewoners en handelaars werden deze week de nieuwe ontwerpplannen voor de heraanleg van de Gentstraat en Nauwstraat in Sint-Niklaas voorgesteld.

Beide straten krijgen een gescheiden rioleringsstelsel en die werkzaamheden worden aangegrepen om ook de straten opnieuw in te richten. Een eerder ontwerp kon nog rekenen op protest van buurtbewoners uit de Nauwstraat, die aandrongen op gescheiden fietspaden. Het ontwerp werd daarom herzien en aangepast, zodat er in de Nauwstraat langs beide straatzijdes een verhoogd fietspad komt van 1,75 meter breed in rood beton, met een schrikstrook van 25 centimeter tussen boordsteen en fietspad.

Ook de maximaal toegelaten snelheid in de straat wordt na de heraanleg verlaagd naar 50 in plaats van 70 kilometer per uur. Er worden ook twee snelheidsremmers aangebracht in de vorm van een sas. In de Gentstraat blijft de maximaal toegelaten snelheid 70 kilometer per uur en komt er een dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed richting Belsele en een fietspad van 1,5 meter breed langs beide kanten van de straat richting Sint-Pauwels. De overgang wordt gemaakt via een fietssluis aan huisnummer 48.

De oversteek van de Markstraat naar de Nauwstraat krijgt bovendien voorrang op de Gentstraat en er komt een bijkomende beveiligde fietsoversteek.

Het rioleringsproject in de Gentstraat begint in juni dit jaar, volgend jaar volgt de Nauwstraat. Het einde van de werkzaamheden is gepland voor eind november 2020. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de N70 en N403.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio