Muziekensemble neemt afscheid  met gift aan vzw voor palliatieve zorg

Het Van Leuven-combo overhandigt de cheque van 4.762 euro aan vzw Ispahan. Foto: ronny van den ackerveken

Muziekensemble neemt afscheid met gift aan vzw voor palliatieve zorg

Print
Rijkevorsel -

Het Van Leuven-combo gaf in februari een afscheidsconcert in zaal ’t Centrum in Rijkevorsel.

Dat bracht 4.762 euro op. Een bedrag dat nu wordt geschonken aan vzw Ispahan, dat palliatieve

thuiszorg aanbiedt in de Kempen.

Het Van Leuven-combo bestaat ondertussen vijftig jaar, maar dat belette het muziekensemble niet om er de brui aan te geven wegens het niet zo jong meer zijn van diens leden.

“Het was een zenuwslopende avond omdat het ons laatste concert was”, zegt Staf Van Leuven. “De 400 beschikbare kaarten geraakten snel uitverkocht. Allicht omdat we er een goed doel aan koppelden. Dat goed doel werd Ispahan. We haalden 4.762 euro op, onverwacht veel.” De eigenaar van ’t Centrum stelde de zaal gratis ter beschikking.

Voor Ispahan is elke financiële steun zeer welkom. “Vorig jaar hebben 660 patiënten en hun families begeleid”, vertelt Frans Starckx van Ispahan. “We ontvangen slechts subsidies voor 320 personen. De rest komt via sponsoring en giften. Toch hadden we in 2017 nog een tekort van 200.000 euro. We zijn dus zeer blij met de schenking van het Van Leuven-combo. Net als vorig jaar organiseren we op 16 juni een familiedag in Merksplas-Kolonie. We hernemen daarvoor het project Kunst aan de bomen. Iedereen kan zich inschrijven voor de brunch en er is kinderanimatie aanwezig. Vorig jaar mochten we 1.300 bezoekers verwelkomen.” Ispahan bestaat uit een vijftigtal vrijwilligers en drie artsen.

www.ispahan

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio