Weer ademruimte voor begraafplaats Pulle

Het kerkhof van Pulle groeit. Foto: kma

Weer ademruimte voor begraafplaats Pulle

Print
Zandhoven - De gemeente Zandhoven gaat twee gronden aankopen die grenzen aan de begraafplaats van Pulle, om de uitbreiding van de begraafplaats te verzekeren. Dat werd zo op de jongste gemeenteraad beslist.

Het gaat om de diepe achtertuinen van twee woningen langs de Boshovensebaan. In totaal zal de uitbreiding zo’n 1.700-tal vierkante meter behelzen, al moet de landmeter het nog exact opmeten.
De gemeente was in stilte al langer met de voorbereiding van dit dossier bezig. “We mogen deze kans niet laten liggen”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). “Zo is er weer voor jaren genoeg ruimte op de begraafplaats van Pulle.”
De beslissing werd goed­gekeurd tijdens de jongste gemeenteraad in Zandhoven. Het werd een rustige zitting die vrij snel was afgelopen.

Gemeenteraadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) had wel nog een opvallend punt aan de agenda toegevoegd. Hij wou dat de gemeentelijke aanplakborden bij verkiezingen worden afgeschaft. “Ten eerste omdat ze eigenlijk te klein zijn om deftig te plakken”, betoogde Stulens. “Ten tweede omdat ze bijvoorbeeld in Viersel op een plaats staan waar geen kat ze ziet. De werkuren die de gemeentearbeiders besteden om die borden te zetten, kunnen beter besteed worden. In Stabroek werd deze beslissing al eerder genomen.”

Het punt werd echter niet goedgekeurd. De burgemeester wees erop dat het plaatsen en afbreken van die borden weinig werkuren kost. Stulens vroeg ook nog aanvullend de stemming over een dames- en herenakkoord, waarbij alle partijen in Zandhoven zich ertoe verbinden om in verkiezingsperiodes geen verkiezingsborden meer in voortuinen te plaatsen. “Om esthetische redenen. Het is lelijk om wekenlang al die koppen te zien.”
De andere partijen liepen niet warm voor dit voorstel. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio