KU Leuven schorst student die bij dodelijke doop Reuzegom gewond raakte

Foto: rr

KU Leuven schorst student die bij dodelijke doop Reuzegom gewond raakte

Print

De student die de dodelijke doop van Reuzegom overleefde, is door de KU Leuven geschorst tot het einde van het academiejaar. Dat meldt VTM NIEUWS en Sigrid Somers van de persdienst van de KU Leuven bevestigt het maandagavond.

Bij de doop van de Leuvense studentenclub kwam de twintigjarige ingenieursstudent Sanda D. om door een zoutvergiftiging. Hij had grote hoeveelheden vissaus moeten drinken en urenlang halfnaakt in een put moeten zitten. Twee medeschachten die onwel waren geworden, werden naar het ziekenhuis gebracht.

Eén van hen werd half december bij de vicerector van de KU Leuven geroepen, omdat de universiteit zijn eigen tuchtonderzoek was gestart. Hij is nu geschorst tot het einde van het academiejaar. Hij mag straks dus geen examens afleggen.

“Ik heb vastgesteld dat deze student tijdens geen enkele fase van de tuchtprocedure, en dit in tegenstelling tot andere studenten, afstand heeft genomen van het fatale doopritueel van Reuzegom”, zegt vicerector Van Audenhove. “Hij bleef dit integendeel verdedigen. Er kon niet anders dan worden vastgesteld dat hij handelde in strijd met het tuchtreglement van de KU Leuven. In het licht van de ernst van de feiten heb ik dan ook de sanctie van de tijdelijke schorsing uitgesproken. De studenten die tijdens de procedure wel tot inkeer zijn gekomen, kunnen rekenen op een alternatieve aanpak. Hierover geven we geen verdere details vrij.”

Nu in het nieuws