Koekjesbakker verkoopt Mechelse zandmaantjes

Print

De verkoopsters met de nieuwe koekjes. Foto: sven van haezendonck

Mechelen -

Bij Philip’s Biscuits op de Grote Markt in Mechelen is een nieuw streekgebonden product te koop. Met Mechelse zandmaantjes speelt de koekjesbakker in op de legende van de Maneblussers.

Er zijn de Mechelse maantjes van Sjolaa, patisserie Vanderbeeck verkoopt Maneblusser-chocolaatjes en -koekjes en de Antwerpse koekjesbakker Philip’s Biscuits voegt daar nu nog een nieuwigheid aan toe. Al bij de opening in het najaar van 2018 kondigde zaakvoerster Ann Goetgebuer, zelf een Mechelse van origine, aan dat ze graag iets wilde doen met lokale koekjes van de maan of de toren.

De koekjes zijn te koop in de winkel op de hoek van de Grote Markt met de Bruul. “Enerzijds hebben we het Mechelse zandmaantje met een krokante afwerking van feuilletine. Het abdijmaantje is gemaakt van onze bekende abdijspeculaas, een zachte speculaas met een dun laagje chocolade en daarop marsepein”, legt verkoopster Kris Leon uit.

Een zakje met vier abdijmaantjes kost zes euro. De zandmaantjes kosten ongeveer vier euro per tien stuks. De prijs hangt af van het gewicht.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio