Deense coach die in beeld was bij Anderlecht stapt verrassend op bij Nordsjaelland, vlak voor play-offs

Deense coach die in beeld was bij Anderlecht stapt verrassend op bij Nordsjaelland, vlak voor play-offs

Print

Kasper Hjulmand heeft maandag zijn ontslag aangeboden als hoofdcoach van het Deense FC Nordsjaelland. Dat maakte de club bekend op haar website. De 46-jarige Hjulmand was in januari nog één van de topkandidaten om hoofdcoach van Anderlecht te worden. Paars-wit koos toen echter voor de Nederlander Fred Rutten.

Hjulmand stopt onmiddellijk als T1, maar geeft wel aan dat de club op hem een beroep kan blijven doen als adviseur. Verder trekt hij naar Ghana om er een evaluatie te maken van de Right To Dream Academy, waar Nordsjaelland mee samenwerkt.

De Deen verlaat Nordsjaelland net voor het begin van de play-offs. In de reguliere competitie eindigde zijn team als zesde, waardoor het nu kan aantreden in de play-offs voor de landstitel.

“Het voelt vreemd om nu plots uit de titelrace te stappen voor de ontknoping”, legde Hjulmand uit op de clubwebsite. “Maar vertrekken was sowieso erg moeilijk geweest. Ik heb nooit getwijfeld aan deze keuze, ook al probeerden mensen mij van gedacht te doen veranderen. Waar ik nu ook ga als trainer, ik zal altijd een ‘dromer’ blijven. De waarden van dit project zijn uniek in het professionele voetbal.”

# Belga context ## Related picture(s) [FBL - EURO - C3 - FC NORDSJAELLAND - AIK S...]

## Related link(s) [link naar de website van FC Nordsjaelland]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Meer voetbalnieuws