Verdachten van overvallen op apotheken opgepakt tijdens nieuwe overvalpoging

Foto: SVH

Verdachten van overvallen op apotheken opgepakt tijdens nieuwe overvalpoging

Print
Mechelen -

De twee mannen die vrijdag werden opgepakt voor hun mogelijke betrokkenheid bij de overvallen op Mechelse apotheken, waren wellicht van plan om ook de Carrefour aan de Battelsesteenweg te overvallen.

Een buurtbewoner sloeg vrijdagochtend alarm toen hij twee verdachte kerels opmerkte aan de Battelsesteenweg. Toen de politie het duo wilde controleren, sloegen ze op de vlucht. Eén van hen kon onmiddellijk worden opgepakt, de andere een tijdje later. Tijdens hun vlucht had één van de verdachten een vuurwapen en een petje weggegooid.

Dat ze in het bezit waren van een wapen deed de speurders vermoeden dat het duo van plan was om een nieuwe overval te plegen. Het doelwit zou de Carrefour geweest zijn. Door de alerte buur is dat dus vermeden geworden. De twee zouden verdacht worden van de vier overvallen op apotheek Multipharma aan de Battelsesteenweg, de overval op apotheek Alaerts op de Hombeeksesteenweg en ook van de overval op de winkel Vanden Borre aan de Guido Gezellelaan, tien dagen geleden.

De twee verdachten werden het voorbije weekend aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnen dinsdag voor de raadkamer. Die moet over hun verdere aanhouding oordelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio