Politie controleert fietsstraten, foutparkeerders en alcohol achter het stuur

Controle in de fietsstraat in de Rotterdamstraat. Foto: politie Antwerpen

Politie controleert fietsstraten, foutparkeerders en alcohol achter het stuur

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 -

De Antwerpse politie heeft afgelopen zondag verschillende controles gehouden. In Antwerpen-Noord en Borgerhout werden zowel automobilisten als fietsers gecontroleerd.

Sinds de invoering van de fietsstraten in Borgerhout en Antwerpen-Noord controleert de politie er geregeld of de specifieke verkeersregels nageleefd worden. Ook zondag trok het verkeersondersteuningsteam van de regio City op pad. In de verschillende fietsstraten werden 26 automobilisten op de bon geslingerd omdat ze een fietser inhaalden, dat mag niet. In de hele regio City werd ook toegekeken op het gedrag van fietsers en autobestuurders. Er werden onder meer processen-verbaal opgesteld voor twee fietsers die door het rode licht reden en een die al telefonerend aan het fietsen was. 29 auto’s stonden fout of hinderlijk geparkeerd, de eigenaars krijgen een boete.

Nog zondag hield de verkeerspolitie een controleactie aan de Slachthuislaan in de wijk Dam. Er werden 124 auto’s aan de kant gezet. “Geen van de bestuurders had gedronken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Twee chauffeurs bleken wel drugs genomen te hebben, zij kregen een rijverbod van vijftien dagen. Bij een van hen zat een illegale passagier in de auto die elf gebruikershoeveelheden hasj op zak had. Nog elf andere chauffeurs waren een straat ingereden waar een bord met verboden toegang voor iedere bestuurder hing. Tenslotte schreef de politie boetes van 1.200 en 1.800 euro uit voor overladen voertuigen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio