De Lijn investeert 44 miljoen in 23 nieuwe trams in Antwerpen

De nieuwe lagevloertram van De Lijn die vanaf midden 2022 in Antwerpen rondrijdt. Foto: De Lijn

De Lijn investeert 44 miljoen in 23 nieuwe trams in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Antwerpen krijgt 23 nieuwe lagevloertrams. Die vervangen vanaf 2022 de oude PCC-trams. De raad van bestuur van De Lijn heeft de aankoop van 44 miljoen goedgekeurd. Het gaat om enkelrichtingstrams met 180 plaatsen die ook gekoppeld kunnen rijden.

De raad van bestuur van De Lijn heeft de aankoop van 44 miljoen goedgekeurd. Het gaat om enkelrichtingstrams met 180 plaatsen die ook gekoppeld kunnen rijden. Het contract laat bovendien toe om later tweerichtingstrams te kopen voor Antwerpen. Maar daarvoor moet het tramnet eerst p een aantal plekken aangepast worden.

De Lijn investeert 44 miljoen in 23 nieuwe trams in Antwerpen
De nieuwe lagevloertram heeft ook twee plaatsen voor rolstoelgebruikers. Foto: De Lijn

De eerste nieuwe Antwerpse trams worden in de tweede helft van 2022 geleverd. Om de twee weken komt er een nieuwe tram aan. Elk van deze nieuwe exemplaren vervangt twee oude PCC-trams.

“De 23 trams zijn de derde schijf van een contract voor circa 146 trams. Alles samen investeren we 294 miljoen euro”, zegt Vlaams minister voor Mobiliteit, Ben Weyts (N-VA). De nieuwe trams hebben 54 vaste zitplaatsen, 22 klapstoelen en 126 staanplaatsen voor 180 reizigers.

DE TEST