Sterren vallen voor deze Antwerpse sweaters

Vanessa Hudgens en Sofia Richie Foto: IG

Mode

Sterren vallen voor deze Antwerpse sweaters

Print

It-girl Sofia Richie en ‘Victoria’s Secret’-angel Barbara Palvin hebben er een, en ook actrice Vanessa Hudgens en topmodel Gigi Hadid zijn fans van de hoodie van het Belgische label SuspiciouS Antwerp. Het streetwearmerk van twee Vlaamse economiestudenten, die hun identiteit liever geheimhouden, is in geen tijd uitgegroeid tot een felbegeerd item onder de hippe vogels.

Streetwearlabels zijn gegeerd, denk maar aan de populariteit van Supreme-kleding die knipoogt naar de oorspronkelijke New Yorkse skateboardwinkel. Ook in eigen land hebben we een merk waar sterren - en niet de minste - warm voor lopen. Het gaat om SuspiciouS Antwerp, een project van twee Vlaamse economiestudenten die hard inzetten op influencermarketing.

Beroemde fans

Een eerste ‘drop’ gebeurde eind 2016 en bestond uit een reeks T-shirts met een doodskop in de stijl van de Mexicaanse Dia de los Muertos. Onder andere topmodellen Gigi Hadid en Romee Strijd poseerden er vorig jaar mee op Instagram. Truien met de afbeelding en met de mysterieuze merknaam volgden snel en vallen tot op vandaag in de smaak van celebs. Of de beroemdheden overhaald worden om reclame te maken? Neen. “Het mooie aan ons modelabel is dat we niemand hoeven te overtuigen. Ze komen zich spontaan aanbieden, net als onze klanten”, zei een van de bedenkers eerder in een interview met Gazet van Antwerpen.

Sterren vallen voor deze Antwerpse sweaters
Gigi Hadid en Barbara Palvin

Geheimzinnig gedoe

Wie de bedenkers zijn, willen ze niet vermelden in de media omdat de anonimiteit een onderdeel is van hun businessplan. “Het is een van onze principes om onszelf niet op de voorgrond te plaatsen. Het draait om het merk zelf.” Dat merk is volledig tot stand gekomen in functie van millennials tussen de 18 en 24 jaar en daarom speelt het verhaal zich ook volledig af op Instagram. Met die online only-aanpak konden ze intussen beroemdheden bereiken, die SuspiciouS Antwerp op hun beurt aan 154.000 volgers hebben geholpen die reikhalzend uitkijken naar nieuwe ‘drops’.

Sterren vallen voor deze Antwerpse sweaters
Romee Strijd Josephine Skriver

Want ook het uiterst schaarse aanbod verklaart voor een deel de populariteit van het label. “Onze kleding is enkel via de webshop te koop en dit slechts enkele dagen per maand.” Voor de fans: op maandag 25 maart om 18 uur Belgische tijd wordt de voorraad van de kleding opnieuw aangevuld via de officiële webshop. Reken op 90 euro voor een hoodie.

NIET TE MISSEN