Brand in café Brederodestraat mogelijk aangestoken

De brand ontstond in een zaaltje van café De Rood Foto: bfm

Brand in café Brederodestraat mogelijk aangestoken

Print
Antwerpen / Antwerpen 2018 -

De recherche voert een onderzoek naar brandstichting in een café in de Brederodestraat vorige week vrijdag. Er zou geen link zijn met de schietpartij begin februari in dezelfde straat in Antwerpen.

Er zijn aanwijzingen dat de brand in café De Rood in de Brederodestraat in Antwerpen aangestoken werd, dat bevestigt het parket. De brand ontstond vrijdagochtend in een zaaltje achter het café en breidde zich uit naar de hoger gelegen appartementen. Alle bewoners, onder wie ook een gezin met vier kinderen, geraakten veilig buiten. De schade in het café en de rest van het gebouw is wel aanzienlijk. Aanvankelijk was de oorzaak van de brand onbekend maar uit het eerste onderzoek blijkt nu dat het vuur waarschijnlijk aangestoken werd. De lokale recherche van de Antwerpse politie onderzoekt de zaak.

Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat de brandstichting een verband heeft met de dodelijke schietpartij van begin februari in de Brederodestraat. Een van de verdachten in dat dossier zou volgens verschillende bronnen wel ooit een zaak hebben gehad in het nu geviseerde pand. Dat zou echter al enkele jaren geleden zijn en de huidige bewoners hebben met de schietpartij niets te maken, zo zegt een goed geïnformeerde bron.

Op brandstichting bij nacht in een bewoond pand staan bij een eventuele veroordeling zware straffen tot zelfs dertig jaar gevangenis.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio