© Jan Van der Perre

Interieuricoon Tony Mertens failliet verklaard, personeel meteen ontslagen

De iconische verf- en interieurketen Tony Mertens is maandag failliet verklaard. Dat werd vernomen bij de bevoegde ondernemingsrechtbank in Mechelen. De keten had nog drie winkels, in Borsbeek, Schoten en Wilrijk, maar daar konden de klanten de afgelopen dagen niet meer terecht. Het noodlijdende bedrijf had een hoop schulden en eind vorig jaar kreeg het nog bescherming tegen schuldeisers.

cm

LEES OOK. (+) Tony Mertens helpt gedupeerden op nippertje nog aan goederen: “Zo slecht als ik mij gisteren voelde, zo blij ben ik nu”

Afgelopen vrijdag zou er over een reorganisatieplan worden gestemd, maar volgens de leidinggevenden was de omzet begin dit jaar nog te sterk gedaald. De boeken werden eind vorige week neergelegd en maandag heeft de ondernemingsrechtbank het faillissement uitgesproken.

Uitverkoop

“Een overname zit er wellicht niet in. We hebben de veilingfirma Vavato gevraagd om een inventaris op te maken. Waarschijnlijk volgt er een uitverkoop”, zegt Gerry Verschuren, die als curator is aangesteld en maandag nog samenzit met de bedrijfsleiding.

Het personeel is maandagmorgen meteen ontslagen. De naar schatting 25 werknemers krijgen wellicht snel de nodige papieren in de bus.