Mascotte van Euro 2020 officieel voorgesteld in Amsterdam

Foto: AP

Mascotte van Euro 2020 officieel voorgesteld in Amsterdam

Print

Zondagavond voor de aftrap van de EK-kwalificatiewedstrijd in groep C tussen Nederland en Duitsland (2-3) is in de Johan Cruijff ArenA de toernooimascotte voor het EK van volgend jaar voorgesteld.

De mascotte luistert naar de naam Skillzy en werd geïnspireerd door het freestylevoetbal. Met de Britse Liv Cooke en de Noor Tobias Becs waren er dan ook twee freestylevoetballers naar de Nederlandse hoofdstad afgezakt, waar ze het publiek in de volgepakte ArenA op enkele kunstjes trakteerden. “EURO 2020 wordt een van de grootste sportevenementen ooit en door freestylevoetbal te betrekken, verhoogt men het spektakel”, aldus Becs.

Met de officiële voorstelling van de mascotte lanceerde de UEFA meteen ook zijn ‘Your Move’-competitie, waarin fans uit de twaalf gaststeden uitgenodigd worden om filmpjes door te sturen met daarop hun freestylebewegingen die op een of andere manier representatief moeten zijn voor hun gaststad. Nadien stellen Cooke en Becs een shortlist samen en volgt er een stemming, waarbij elke gaststad twee vertegenwoordigers (een man en een vrouw) krijgt. De 24 winnaars krijgen nadien de kans om hun ‘moves’ tijdens het toernooi te tonen op een reeks events.

Mascotte van Euro 2020 officieel voorgesteld in Amsterdam
Meer sportnieuws