© REUTERS

Rob Gronkowski, drievoudig winnaar van Super Bowl, stopt op zijn 29e

Het American Football moet verder zonder een van zijn uithangborden. De Amerikaan Rob Gronkowski, ploegmaat van superster Tom Brady bij kampioen New England Patriots, maakte zondag zijn afscheid bekend. Hij is (pas) 29.

Maarten Delvaux

“Het begon allemaal op mijn 20e bij de NFL-draft toen mijn droom uitkwam. Over enkele maanden word ik 30. Ik neem een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven”, schrijft hij op zijn Instagramaccount. “Vanaf vandaag trek ik mij terug uit het football.”

Het nieuws komt minder dan twee maanden nadat Gronkowski voor de derde keer (na 2015 en 2017) de Super Bowl won met New Engeland Patriots.

De impressionante Amerikaan (1m98, 120 kg) wordt beschouwd als een van de beste spelers ooit op zijn positie (tight end). Na de laatste Super Bowl, die New Engeland won tegen LA Rams, had Gronkowski al tussen de lijnen laten verstaan dat een afscheid tot de mogelijkheden behoorde. “Ik ga niet liegen en zeggen dat elke week (als NFL-speler) leuk is. Er zijn veel hoogtes en laagtes. Je kan serieuze blessures oplopen want je krijgt veel klappen op de benen, op het hoofd. Dat vreet aan je moreel.”

Gronkowski onderging in zijn carrière meerdere operaties, onder meer aan de rug en de knie. Hij liep ook een aantal hersenschuddingen op.

© REUTERS

Meer sportnieuws