Politie voert controles uit op overlast in horecazaken

Themabeeld. Foto: Gil Plaquet

Politie voert controles uit op overlast in horecazaken

Print
Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het voorbije weekend negen horecazaken in de regio gecontroleerd. De actie kadert onder meer in het aanpakken van overlastgevoelige plaatsen.

De politie kreeg de afgelopen maanden meldingen van onder meer gebruik en verkoop van verdovende middelen, wildplassen, diefstallen, dronkenschap, vechtpartijen en de aanwezigheid van illegale vreemdelingen. Daarop besloten de ordediensten om zaterdag en zondag een onderzoek te voeren in negen horecazaken, gericht op de bovenstaande overlast. De lokale politie werd bijgestaan door de federale politie, die drugshonden hadden ingeschakeld.

In totaal werden 215 personen gecontroleerd. 66 personen zijn gekend bij de politie voor eerdere feiten. Vijf bezoekers kregen een proces-verbaal onder hun neus geschoven voor het bezitten van een kleine hoeveelheid drugs. De drugs werd inbeslaggenomen.

Een bezoeker verstoorde de openbare orde en werd bestuurlijk aangehouden. Een andere persoon stond geseind voor een verval recht tot sturen. Tot slot stond een bezoeker geseind in een gerechtelijk dossier en is die persoon naar het commissariaat overgebracht. Er werd ook nog een rugzak aangetroffen met een som geld, persoonlijke spullen en een gebruikershoeveelheid cannabis die inbeslaggenomen werd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio