© Stad Mechelen

Gerestaureerd Hof van Cortenbach krijgt groen binnenplein met hoogstammige bomen

Het ontwerp voor het nieuwe binnenplein aan het Hof van Cortenbach in de Mechelse binnenstad is klaar. Het krijgt een groen binnenhof met drie ingangen. De stad raamt de investering voor de aanleg op zo'n 320.000 euro.

Sven Van Haezendonck

Als de werkzaamheden vlot verlopen, moet het binnenplein een feit zijn in de zomer van 2021. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2020 en gebeuren in twee fases. Het is de volgende stap in de herwaardering van het binnengebied tussen de Korenmarkt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat, nadat de stad eerder al het vervallen monument zelf opkocht en restaureerde.

Het binnenplein moet een aangename plek worden om te verpozen, met ook ruimte voor terrassen en een gemakkelijke doorgang voor voetgangers en fietsers. "Het wordt ingericht als een binnenhof en het wordt een mooi stukje eigentijds Mechelen, met eeuwenoude roots”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsvernieuwing.

Hoogstammige bomen

"Een variatie van beplanting met gevelgroen, grassen en vaste planten, moet kleur geven aan het plein. Er worden ook hoogstammige bomen geplaatst. Met dit nieuw binnenplein zetten we de versterking van ons groen stadsweefsel voort”, stelt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. Het nieuwe plein wordt permanent bereikbaar via de Onze-Lieve-Vrouwestraat, de Ziekeliedenstraat en via de poort op de Korenmarkt.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio