Heist slikt twee goals in slotkwartier

Foto: smb

Heist slikt twee goals in slotkwartier

Print

Tegen het nummer twee Deinze zag Heist zijn reeks van vijf opeenvolgende matchen zonder verlies gestopt worden. Twee goals in het slotkwartier speelde de thuisploeg in het verlies.

Coach Keleman kreeg behoorlijk wat denkwerk in aanloop naar deze match. Met Ventose en Benhamou telde hij twee geschorsten. Een gevulde ziekenboeg met Tambeur, Adesanya en Engelen als voornaamste slachtoffers. De match trok zich vrij langzaam op gang en het gevaar kwam er vooral uit een stilstaande fase. Al na één minuut kopte Webers na een vrijschop op doel. Brulmans verplichtte de doelman tot een goeie redding na een lage trap op vrijschop. De beste mogelijkheid in de eerste helft was voor Heist. Leo Njengo, voor de gelegenheid uitgespeeld als diepe spits, toonde zijn kunnen op een vrije trap. Een harde knal, de keeper weerde af. In de herneming kopte Webers over. Orye dan met gevaar. Een hoekschop van Janssens werd door Orye goed naar doel gekopt, de keeper tipte in corner. 0-0 aan de rust, een score waar de thuisploeg op dat moment zeker aanspraak kon op maken. In de tweede helft weinig kansen, en de match leek op 0-0 te zullen eindigen.

Twee goals tegen in het slotkwartier

Toch geen 0-0 op het einde. Een misverstand tussen Englebert en keeper Van Aerschot legde de bal helemaal klaar voor ex-Lierse speler Jonas Vinck. Dank u wel, laag over de grond en 0-1. Tarfi werd wat later diep gestuurd, hij schoot de bal raak tegen de netten. 0-2, match beslist in drie minuten. Bij Heist kreeg Philippe Janssens al vroeg in de match een gele kaart. Zijn derde, hij mist de uitmatch volgende zaterdag naar RWDM. Ook David Wijns kreeg geel, zijn allereerste van het seizoen. In RWDM komen Ventose en Benhamou terug na schorsing. Ook meegeven dat Robert Roosen, voor het eerst in een jaar na een kruisbandletsel, zijn opwachting maakte met een invalbeurt van vijf minuten. “Nog vier matchen, nog vier finales”, vatte Karel Keleman samen. Vier match dus: te beginnen met RWDM uit. Daarna volgen met Dessel en FC Luik twee thuismatchen. Op de slotspeeldag trekt Heist naar Lier voor de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.

Meer voetbalnieuws