Nieuwe theorie over verdwijning van Maddie McCann na lancering Netflix-documentaire

Een week geleden lanceerde Netflix zijn omstreden documentaire ‘The disappearance of Madeleine McCann’ en de show zorgt al meteen voor opschudding. Verschillende kijkers beweren namelijk dat ze een nieuwe theorie over de verdwijning van het driejarige meisje ontdekt hebben.

lmas

Aandachtige kijkers hinten op een uitspraak dat de peuter “slaperig” was in de uren voordat ze door haar ouders werd opgehaald in een kinderdagverblijf in het Portugese resort in 2007. Dat zou er volgens hen op wijzen dat de familie McCann bespied werd en de driejarige Maddie mogelijk werd gedrogeerd door de ontvoerder in de uren voordat ze uit haar bed werd gehaald. Het feit dat de tweeling Sean en Amelie niet wakker werd tijdens de verdwijning van hun zus, gooit alleen maar olie op het vuur.

Twitteraars geloven dat de peuter door haar kidnapper gedrogeerd werd nadat hij haar in de Kids Club van het resort in het oog hield. “Dus wat als de ontvoerder hen al enkele dagen bespioneerde en zag dat de McCanns telkens hun appartement verlieten voor het avondeten, om op de dag van de verdwijning de drie kinderen iets te geven waarvan ze zo moe werden dat ze niet zouden ontwaken?”, klinkt het in een reactie op Twitter. “Volgens mij zijn de McCann-kinderen allemaal verdoofd, waardoor ze moe waren en niet wakker werden toen mensen het appartement binnenkwamen. Vervolgens heeft iemand Maddie ontvoerd en haar op een of andere manier verkocht via mensensmokkelaars”, vervolledigt een andere. Velen zijn het erover eens dat dit een plausibele verklaring is.

Middenklasse

De makers interviewden voor de documentaire meer dan veertig mensen die betrokken waren bij het onderzoek. Enkele experts leggen in de reeks een gelijkaardige theorie voor: dat Maddie nog leeft en in handen is van mensensmokkelaars vanwege haar “financiële waarde als Brits meisje uit de middenklasse”. “Mensensmokkelaars kiezen meestal kinderen uit de lagere klasse in derdewereldlanden”, zegt privédetective Julian Peribanez. “Daar rekruteren die bendes vooral. Madeleine was dus van heel hoge waarde voor hen.”

Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement van de familie in de Portugese Algarve terwijl haar ouders in een nabijgelegen restaurant tapas aan het eten waren. Twaalf jaar later hebben de speurders nog steeds geen idee van wat er die dag met de driejarige Maddie gebeurd is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER