Lierse Kempenzonen klopt leider Thes Sport in eigen huis

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen klopt leider Thes Sport in eigen huis

Print

Lierse Kempenzonen sloop zaterdagavond met een zevende zege in zijn jongste acht wedstrijden nog wat dichter richting play-offs. Een strafschopdoelpunt van Yoni Buyens volstond voor de Pallieters om de topper bij leider Thes Sport met winst af te sluiten.

LEES OOK. Lierse Kempenzonen moet Urbain Spaenhoven offeren van Licentiecommissie

Met liefst zes overwinningen in zijn jongste zeven wedstrijden trok Lierse Kempenzonen zaterdagavond richting leider Thes Sport, dat al drie weken op rij niet meer had gewonnen. De Pallieters kozen nagenoeg voor de elf, die één week eerder Châtelet-Farciennes eerder vlotjes hadden koud gemaakt. Enkel in de vervanging van de geschorste Jasper Sols moest voorzien worden bij de bezoekers. Kino Delorge werd zijn logische wisselstuk.

Met het gedwongen vertrek van Urbain Spaenhoven had Lierse Kempenzonen extra motivatie getankt om zijn voormalige veldtrainer een fraai resultaat aan te bieden. De Lierenaars namen ook lang geen onaardige start in Limburg. Zo dreigde Janssen al snel met een knap schot, dat even fraai door Brughmans werd gepareerd. Met nog een omhaal van Vermeiren en een gevaarlijke poging van Boulaouali bleef het prikjes regenen. Halfweg de eerste helft was het zelfs raak, maar werd de treffer van Ogunjimi uiteindelijk nog afgevlagd wegens buitenspel. Diezelfde Ogunjimi kopte nog over en verslikte zich alleen voor doelman Brughmans. Thes stelde daar enkel een afgeblokt schot van Moutawakil en een kopbal van Oris tegenover.

De tweede periode kwam eerder traag op gang. Tot Hulsmans van dichtbij voorlangs schoot en een minuut later het leer aan de overzijde op de stip lag. Met opnieuw een hoofdrol voor diezelfde Hulsmans, die een voorzet van Vermeiren met de hand beroerde. Buyens zette zich achter de bal en schoot onhoudbaar binnen. Thes Sport ging nadien op zoek naar de gelijkmaker, maar Van Aerschot vond ondanks een knappe kopbal de vuisten van Rausin op zijn weg. Janssen liet dan weer na om van dichtbij voorbij Brughmans te koppen. Geen 0-2 dus, maar dat bleek ook geen vereiste. In een vrij evenwichtig slotfase bleven de Lierenaars echter van zwaar stormweer bespaard. Op een poging van Oris na, die de binnenkant van de paal trof. Drie gouden punten dus die Lierse Kempenzonen stilaan dicht bij een eindrondeticket brengen.

THES SPORT: Brughmans, Christiaens, Vanaken (82’ Brouwers), Spruyt, Battista, Hulsmans, Moutawakil, Stefani (74’ Jeunen), Deferm, Van Aerschot, Oris.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge, Smolders, Wils, Nelissen, Janssen, Maus, Buyens, Boulaouali (74’ Bernier), Vermeiren (89’ Van der Veken), Ogunjimi.

DOELPUNT: 60’ Buyens (strafschop) 0-1.

GELE KAARTEN: 20’ Deferm, 59’ Hulsmans, 60’ Buyens, 79’ Spruyt, 86’ Nelissen, 91’ Ogunjimi.

RODE KAARTEN: 92’ Ogunjimi (2x geel).

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

TOESCHOUWERS: 1.500.

Meer sportnieuws