Mechelen houdt stille wake om terreurslachtoffers te herdenken

Print
Mechelen -

Op de Grote Markt van Mechelen is zaterdagnamiddag een stille wake gehouden voor recente slachtoffers van terrorisme. Inwoners van diverse origine woonden het moment bij.

‘Mechelen is sterker dan terreur. Elk slachtoffer dragen we in ons hart. Zonder onderscheid. Wij zijn één.’ Dat is de boodschap die het Mechelse stadsbestuur wil uitdragen. “Als terroristen ergens in het zand bijten, moet dat in Mechelen zijn”, zegt burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+). In zijn toespraak refereerde hij naar het recente terrorisme in Christchurch in Nieuw-Zeeland en in het Nederlandse Utrecht, maar ook naar de bomaanslagen in Zaventem en Maalbeek drie jaar geleden.

“Bij zoveel terroristisch geweld worden mensen onverschillig, angstig of verdrietig. Sommige onder ons beginnen haatgevoelens te kweken en dat is net wat terroristen willen. Mechelen zal niet in die val trappen. Wij doen net het omgekeerde. Wij laten aan de wereld zien dat wij, een stad met 130 nationaliteiten, een gemeenschap zijn, een familie. En dat we bij elke aanslag dichter bij elkaar gaan staan”, vertelt Somers.

De Mechelse politieharmonie zorgde voor muziek door onder andere het Europese volkslied ‘Alle menschen werden Brüder’ te spelen.

Mechelen houdt stille wake om terreurslachtoffers te herdenken
Foto: svh
Mechelen houdt stille wake om terreurslachtoffers te herdenken
Foto: svh
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio