Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik

Foto: Photo News

Opnieuw tekort aan luchtverkeersleiders: zaterdag drie uur geen vliegverkeer op luchthaven Luik

Print

Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er zaterdagavond tussen 19 en 22 uur geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat meldt Skeyes na enkele dagen waarin het luchtverkeer ook al ernstige hinder opliep door acties van de luchtverkeersleiders.

Ook de voorbije dagen waren er al tekorten bij de luchtverkeersleiding in ons land. Dit zorgde voor zware vertragingen van het vliegverkeer. Vrijdagnacht ging het hele Belgische luchtruim zelfs enkele uren dicht.

De liberale en christelijke vakbond hebben een stakingsaanzegging lopen uit onvrede met de arbeidsomstandigheden bij Skeyes. De directie belooft een aantal maatregelen en sloot daarover vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar de voorstellen stuitten op een njet bij het christelijke ACV. Die kondigde voor maandag nieuwe acties aan, het weekend zou gevrijwaard worden van acties.

“Zieken”

Een verklaring voor het personeelstekort van zaterdagavond in de verkeerstoren in Luik werd niet gegeven. “Zieken”, zei Skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. In het verleden wezen directie en bonden elkaar met de vinger: de directie had het over stakingsacties, terwijl het volgens de bonden ging om zieken.

Het tijdelijk sluiten van de luchthaven van Luik zal waarschijnlijk geen impact hebben op het reizigersverkeer: volgens de website van Liege Airport vinden er tussen 19 en 22 uur geen passagiersvluchten plaats. De luchthaven is wel een belangrijke vrachtluchthaven.

Op Brussels Airport lijkt de situatie intussen genormaliseerd, er zijn zaterdagvoormiddag enkel nog wat lichte vertragingen te zien

Nu in het nieuws