Argentinië moet zonder geblesseerde Lionel Messi aantreden tegen Marokko

Foto: Photo News

Argentinië moet zonder geblesseerde Lionel Messi aantreden tegen Marokko

Print

Lionel Messi moet met een liesblessure forfait geven voor de interland van Argentinië van dinsdag in Tanger tegen Marokko, zo maakte de Argentijnse Voetbalfederatie (AFA) vrijdag bekend.

LEES OOK.Terugkeer Messi helpt Argentinië niet: met de billen bloot tegen Venezuela

De rentree van Messi bij La Albiceleste is dus vooral kort geweest. Vrijdag speelde hij de hele wedstrijd mee tegen Venezuela, maar in zijn eerste interland sinds het WK in Rusland maakte hij niet meteen een grootse indruk. Een experimenteel Argentinië verloor in Madrid met 1-3 van Venezuela. Tegen Marokko zal ook Gonzalo Martinez er niet bij zijn. De middenvelder is out met een dijbeenblessure.

Ondanks de knappe overwinning tegen de Argentijnen denkt de Venezolaanse bondscoach Rafael Dudamel aan opstappen bij de nationale ploeg. “We hebben immers een onaangename ervaring achter de rug”, vertelde Dudamel na de wedstrijd. Voor de interland was er immers een meeting geregeld met Antonio Ecarri, de door de zelfverklaarde interim-president Juan Guaido aangestelde ambassadeur voor Spanje. Guaido is al enkele maanden in een politieke machtstrijd verwikkeld met president Nicolas Maduro, die logischerwijs zijn eigen ambassadeur heeft. Wat als een beleefdheidsbezoek werd aangekondigd, draaide echter uit op een media-event. “Ze willen er hun politiek voordeel uit halen door alles te publiceren op sociale media. Dat is onethisch en onrespectvol. Ik kan niet gewoon staan toekijken terwijl mijn spelers op die manier behandeld worden”, besloot de bondscoach.

Meer sportnieuws