Faillissement Tony Mertens: klant is voorschot 5.000 euro dan toch niet kwijt

Tony Mertens liet zijn klanten niet in de steek. Foto: jvdp

Faillissement Tony Mertens: klant is voorschot 5.000 euro dan toch niet kwijt

Borsbeek / Schoten - Het faillissement van Tony Mertens bezorgde een alleenstaande moeder van 44 twee slapeloze nachten. Ze had 4.903 euro voorschot betaald in januari voor een bestelling van behang, verf, vloer en plaatsing. Kortom: voor een hele interieurrenovatie. Binnen twee weken zouden de werken starten. Woensdag leek het alsof ze dat hele bedrag kwijt was, na het aangekondigd faillissement. Maar Tony Mertens zorgde vrijdag voor een oplossing.

"Ik mocht vanmorgen naar de vestiging vanTony Mertens in Borsbeek komen, om daar onder begeleiding van de winkelverantwoordelijke te zien wat er binnen was van mijn bestellingen. Dat mocht ik dan meenemen, vooraleer de curator maandag alles bevriest. Wat bleek? Amper 28 rollen behang waren binnen. De 75 vierkante meter vloer bleek wel besteld, maar niet betaald. Het ander behang was ergens ‘hangende’."

De vrouw vroeg eerst of ze dan geen andere vloer mocht meenemen die er nog lag. "Restjes laminaat, vinyl: ik zou echt alles aangegrepen hebben om maar iets van mijn verlies goed te maken. Uiteindelijk heeft die winkeldame in overleg met Tony Mertens voor een mooie oplossing gezorgd. Topfloor Bornem gaat gewoon mijn hele werf overnemen. De onderaanneemster van Tony Mertens mag nu aan Topfloor factureren, en niet aan Tony Mertens. Ik ga zelf hetzelfde eindbedrag mogen behouden en verlies dus niks. Mijn voorschot is ergens gebruikt om een andere put te dempen, maar dat tekort wordt bijgepast. Een mooi gebaar. Er waren nog gedupeerden die 200 euro voorschot hadden betaald voor behang. Hun behang bleek niet binnen. Ze mochten dan ander kiezen uit de stock, maar vonden hun gading niet. In ruil hebben ze dan voor 200 euro behanglijm meegenomen. Alles werd wel strikt genoteerd."

De vrouw is blij dat Tony Mertens nog een inspanning voor zijn klanten heeft gedaan. "Ik was eerst razend, voelde mij bestolen en bedrogen en heb het personeel uitgemaakt. Daar voel ik mij nu wel schuldig over.Dat personeel is net zo goed de dupe en ook de winkelverantwoordelijke zat in de rats. Hier zijn alleen maar verliezers."

 

Kristin

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!