BOEK. Susie Steiner - Een onbekend leven

Foto: steiner

BOEK. Susie Steiner - Een onbekend leven

Print
Een neergestoken man bloedt op straat dood, slechts enkele meters verwijderd van een politiebureau. Een toevallige passante probeert hem te helpen, maar krijgt alleen nog de naam van een vrouw te horen: ‘Saskia’.

  De zwangere brigadier Manon Bradshaw werkt, na haar verhuizing uit Londen naar het meer landelijke Cambridgeshire, eigenlijk alleen nog maar aan cold cases, maar een moord zo vlak naast haar werkplek wekt natuurlijk interesse. Zeker wanneer het slachtoffer een bekende, natuurlijk haar interesse. Zeker wanneer het slachtoffer een bekende, steenrijke bankier blijkt te zijn, die directere banden met Manon en haar familie heeft dan ze op het eerste gezicht zou denken. In die mate dat Manon zich zelfs ten opzichte van haar dichtste collega’s moet beginnen verdedigen. Manon gaat zelf op onderzoek uit, al vallen de verdachtmakingen haar erg zwaar. Zal ze wel in staat zijn om haar speurwerk onbevangen uit te voeren? En hoe reageert haar zwarte adoptiezoon op het feit dat hij in de zaak wordt genoemd?
Susie Steiner kreeg veel lof voor haar debuut Na 72 uur en heeft met Een onbekend leven een al even lezenswaardig vervolg geschreven. Manon is een interessant, gecompliceerd personage, dat de lezer niet onberoerd laat. Haar gevecht met de socio-culturele vooroordelen die nog altijd in grote delen van Groot-Brittannië heersen, maakt het boek er alleen maar interessanter op. 


Cargo, 361p

.

Nu in het nieuws