Herr Seele stapt in het huwelijksbootje

Print

Kunstenaar Herr Seele (59) en schrijfster Katia Belloy (50) zijn vrijdagmorgen in het huwelijksbootje gestapt in Oostende. Hij in een kostuum gekocht via ‘eBay Amerika’, zij in een kleedje van Oxfam Wereldwinkel.

Herr Seele en Katia Belloy kwamen in zijn gekende met graffiti bespoten vrachtwagen – tegen de rijrichting in - toe aan het stadhuis. Strak poserend voor de camera. Glimlachend zoals we de geestelijke vader van Cowboy Henk kennen. “Mijn kostuum? Gekocht op eBay Amerika”, lacht hij.

Het kleedje dat Katia Belloy droeg, was een cadeau van de kunstenaar. “Gisteren gekocht in de Oxfam Wereldwinkel. 12 euro. Ze straalt, als een muze uit Griekenland”, zegt Peter. “Ik had een alternatief achter de hand”, lacht Katia. “Ook tweedehands. Maar dit kleedje past me als gegoten”.

In het stadhuis werden Peter van Heirseele, zo heet Herr Seele echt, en Katia Belloy verwelkomd door schepen Hinna Bhati (Open Vld) en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Zijn we nu verplicht kinderen te maken?”, vroeg Herr Seele zich af. “Oefenen zal volstaan”, grapte Tommelein.

Herr Seele had een eigen oude pick-up mee en legde het plaatje ‘Breathless’ van Jerry Lee Lewis op. “Een beetje rock ‘n’ roll piano kon niet ontbreken op de plechtigheid”, zegt Herr Seele.

Het kerkelijk huwelijk en feest is voorzien op 6 en 7 april in Grimbergen, waar Katia is opgegroeid. “Hier kijk ik enorm naar uit. Ik ben niet gelovig, maar als kunstenaar wel fan van de kerk, religie, en spiritualiteit”.

.

Nu in het nieuws