© Photo News

Luchtverkeersleiders staken vanaf maandag opnieuw

Vanaf maandag zullen er opnieuw acties gevoerd worden door de luchtverkeersleiders bij Skeyes, met vertragingen tot gevolg. Vrijdag en tijdens het weekend zijn er geen acties.

pvm

"De impasse duurt voort.... Het belooft een hete periode te worden", meldt vakbondsman Kurt Callaerts (ACV-Transcom) vrijdagnamiddag via sociale media. "ACV-Transcom legt zich niet neer bij het zogezegd ‘akkoord’ bij Skeyes."

Callaerts: "Er werd nota bene een akkoord gevonden met een vakorganisatie die geen aanzegging deed, noch zich erbij aansloot."

Het voorstel tot het inlassen van een afkoelingsperiode of het benoemen van een bemiddelaar werd volgens ACV-Transcom door de directie van Skeyes afgeschoten.

Er zijn al langer spanningen tussen de directie en de vakbonden van de luchtverkeersleider Skeyes. Het conflict draait om regelingen omtrent loopbaanonderbreking, benoemingen en premies. De stakingsacties veroorzaakten eerder deze week al meermaals vertragingen van het vliegverkeer. Luchtverkeersleiders staakten of meldden zich ziek. In de nacht van dinsdag op woensdag was tussen half twee en kwart voor vier helemaal geen vliegverkeer mogelijk door de acties. Vooral cargovluchten werden daardoor getroffen. Ook woensdag was er hinder, donderdag zag Brussels Airlines zich gedwongen tien vluchten te schrappen.