Twee verdachten opgepakt voor overval op Mechelse apotheek

Foto: SVH

Twee verdachten opgepakt voor overval op Mechelse apotheek

Print
Mechelen -

De politie heeft vrijdag twee verdachten opgepakt voor de overval van donderdagavond op apotheek Multipharma aan de Battelsesteenweg. De twee, negentien en twintig jaar oud, hingen opnieuw rond in dezelfde buurt. Toen de politie hen wilde controleren, sloegen ze op de vlucht. Eén man kon snel worden gevat. Tijdens hun vlucht gooide één van de mannen een vuurwapen weg.

LEES OOK. Verdachten van overvallen op apotheek opgepakt na tip

De politie werd vrijdagvoormiddag opgeroepen voor verdachte gedragingen van twee jonge kerels. Een politieploeg wou het duo controleren, maar bij het zien van de politie stoven ze weg. Eén verdachte kon vrij snel worden ingerekend. De andere gooide onder meer een pet en een vuurwapen weg. Hij kon in de loop van de dag worden opgepakt.

Dat ze in het bezit waren van een vuurwapen kan er op wijzen dat ze ook vrijdag van plan waren om een overval te plegen, al dan niet op apotheek Multipharma. Ze werden allebei gearresteerd. Onderzoeksrechter Theo Byl moet zaterdag beslissen of ze worden aangehouden. Dan worden ze bij hem voorgeleid.

De jongste weken werd apotheek Multipharma aan de Battelsesteenweg vier keer overvallen. Soms door twee mannen, soms door een man alleen. De speurders trachten nu uit te zoeken wie bij welke overval betrokken was. Ook de apotheek op de Hombeeksesteenweg werd onlangs overvallen. Mogelijk waren die feiten ook het werk van het opgepakte duo.

Begin vorige week werd er al een man aangehouden in de zaak. Er zal nu verder onderzocht worden wat zijn rol was bij de feiten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio