Drugscafé moet vier maanden dicht: uitbater verstopt drugs in onderbroek

Foto: sare

Drugscafé moet vier maanden dicht: uitbater verstopt drugs in onderbroek

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Café Sweet Lunch in de Van de Poelstraat in Borgerhout moet vier maanden de deuren sluiten. Dat besliste burgemeester Bart De Wever na herhaaldelijke illegale feiten. “Een sluiting van vier maanden is noodzakelijk om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren en de drughandel te ontmoedigen”, klinkt het in een persbericht.

Het drugscafé werd in het verleden al eens zes weken gesloten door drugshandel. De uitbater leerde echter niet uit zijn fouten, want de politie kreeg te horen dat er opnieuw verdovende middelen vanuit de zaak werden verkocht.

Bij een controle werden drie cafégangers op straat tegengehouden. Ze bleken alle drie hasj op zak te hebben. In het café zelf was verder niemand, behalve de uitbater. Toen hij gefouilleerd werd, vond de politie een grote hoeveelheid cash geld en 10 gram hasj. Volgens onze informatie had de uitbater de drugs verstopt in zijn onderbroek.

Leefbaarheid

De uitbater, gekend bij de politie wegens drugsfeiten, werd na de controle gearresteerd en nadien door de onderzoeksrechter aangehouden. Tijdens het toezicht en de controle bezochten in totaal een tiental mensen zeer kort het café. Nadat de controle was afgerond, werd het café verzegeld.

“De vaststellingen van de politie tonen duidelijk aan dat het café enkel dienst doet als uitvalsbasis voor drughandel. Aangezien het niet de eerste keer was dat er dergelijke feiten werden vastgesteld, is een sluiting van vier maanden noodzakelijk om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren en de drughandel te ontmoedigen”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

De zaak moet vanaf 25 maart tot en met 24 juni gesloten blijven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio