Minderjarige daders moeten opdraaien voor brand in Kalmthoutse Heide

Print

Video: ATV

Kalmthout -

Eind februari woedde er in de Kalmthoutse Heide een korte brand die toch enkele hectare heide verwoestte. Onderzoek wees uit dat het om brandstichting ging en de daders konden worden gevat, wat vrij uitzonderlijk is.

Op vrijdag 22 februari brak er een brand uit in de Kalmthoutse Heide die snel uitmondde in een vuurlijn van ongeveer 100 meter breed. Zes brandweerwagens en een twintigtal brandweerlieden kwamen ter plaatse en konden het vuur onder controle krijgen.

“Al vrij duidelijk bleek dat het om brandstichting ging”, zegt Lukas Jacobs (CD&V), burgemeester van Kalmthout. “Een getuige had gezien dat de brand werd aangestoken door enkele minderjarigen die onder begeleiding een uitstap deden in de Kalmthoutse Heide.”

De politie kon de jongeren oppakken en zij bekenden de feiten en werden voor de jeugdrechter gebracht. “Heidebranden komen wel vaker voor en doorgaans is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Het is de eerste keer dat de brandstichters effectief konden worden opgepakt”, aldus burgemeester Jacobs.

De jonge brandstichters zullen vermoedelijk moeten opdraaien voor de gemaakte kosten door gemeente en brandweer en riskeren nog een bijkomende straf.

LEES OOK. Natuurbrand op Kalmthoutse heide: hectare grond brandt af

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio