Havenarbeider veroordeeld tot 40 maanden cel voor vermeend drugstransport

Tarik B. was het vermoedelijke doelwit van de granaataanval in Deurne in het voorjaar van 2018. Foto: bfm, rr

Havenarbeider veroordeeld tot 40 maanden cel voor vermeend drugstransport

Print
Antwerpen / Deurne -

Containerliftchauffeur Tarik B. is veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden voor betrokkenheid bij drugssmokkel via de haven van Antwerpen. De havenarbeider zou als chauffeur containers klaargezet hebben voor een zogenaamde ‘switch-operatie’, waarbij drugs razendsnel worden overgeladen van een Zuid-Amerikaanse container naar een Europese container.

De feiten waarvoor Tarik B. werd vervolgd, zouden hebben plaatsgevonden op 9 maart op de MPET-terminal aan het Deurganckdok. Volgens het Openbaar Ministerie verplaatste Tarik B. die dag een container uit Guatemala, geladen met koffie. Vervolgens zou hij een Europese container naast de Zuid-Amerikaanse container hebben geplaatst. De containers bleven gedurende een half uur staan, waarna ze opnieuw werden geplaatst. Een verdachte gang van zaken, waar het parket uit afleidt dat er cocaïne is overgeladen van de container uit Guatemala naar de Europese container. Die laatste container is echter nooit teruggevonden. Bijgevolg zijn er nooit verdovende middelen aangetroffen.

Enkele weken voor zijn arrestatie wegens de vermeende drugsinvoer, was de man doelwit van een aanval met handgranaten in de Van Heystveldstraat in Deurne. Volgens federale politie en parket was die aanslag een gevolg van een conflict in het drugsmilieu.

Het Openbaar Ministerie pleitte dat de beklaagde wel degelijk betrokken was bij de geslaagde uithaaloperatie en vroeg vijf jaar cel. Tarik B. waste zijn handen volledig in onschuld, maar werd door de correctionele rechtbank toch veroordeeld tot 40 maanden opsluiting.

LEES OOK: (+) Bewijslast tegen havenarbeider oogt bijzonder mager

Nu in het nieuws