Acht jaar cel nadat man (61) deels verlamd raakt bij caféruzie

slachtoffer Patrick Hannoset zal nooit meer kunnen praten Foto: rr

Acht jaar cel nadat man (61) deels verlamd raakt bij caféruzie

Print
Brasschaat -

Patrick Fleerackers uit Brasschaat is voor de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar effectief. De 55-jarige man nam bij een caféruzie de 61-jarige Patrick Hannoset in een wurggreep. Die raakte daarbij deels verlamd.

De feiten speelden zich af op 8 augustus in een café op de Bredabaan. De rechter erkende de beschuldigingen dat Fleerackers eerst een glas gooide door het café, naar een groepje mensen dat bij zijn ex zat. Toen de man wegging, riep het latere slachtoffer hem toe dat hij een onnozelaar was en dat je zoiets niet doet. Het kwam tot een schermutseling, die eindigde met de wurging. Hannoset raakte voor het leven verlamd en zal vermoedelijk nooit meer kunnen praten.

Fleerackers zei dat de feiten uitgelokt werden, maar de rechtbank tilde toch zwaar aan de feiten en volgde het openbaar ministerie dat een effectieve celstraf vroeg van acht jaar voor poging tot doodslag. Ook zijn spijtbetuigingen eerder op het proces maakten geen indruk op de rechter.

LEES OOK: (+) Man (61) half verlamd na wurggreep in Brasschaats café

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio