Postauto onder trein in Lichtaart: halve dag geen treinverkeer tussen Herentals en Turnhout

Foto: mph

Postauto onder trein in Lichtaart: halve dag geen treinverkeer tussen Herentals en Turnhout

Print
Kasterlee / Lichtaart -

Tussen Herentals en Turnhout is sinds 13.45 uur vrijdagmiddag opnieuw treinverkeer mogelijk, na de aanrijding tussen een trein en een bestelwagen van bpost in de ochtend. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Hij verwacht dat de gevolgsvertragingen tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

De aanrijding gebeurde vrijdagochtend om 5.20 uur aan een overweg in Lichtaart. Sindsdien was geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Turnhout. De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Daarna zijn er door de NMBS ook vervangbussen ingelegd.

Het voertuig werd tegen 12 uur getakeld. De trein die door de impact beschadigd was, is rond 13 uur weggesleept naar de NMBS-werkplaats in Mechelen. “Daarna is de spoorinfrastructuur verder gecontroleerd op schade”, aldus nog Petit. De slagboom werd hersteld en aan de overweg werden kleinere herstellingswerkzaamheden uitgevoerd.

Treinreizigers moeten nog rekening houden met gevolgsvertragingen, maar Petit verwacht dat die tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

Bij het ongeval vielen geen gewonden. De bestuurder was tijdig uit het voertuig geraakt.

LEES OOK: (+) Trein crasht op bestelwagen bpost: postbode kan vluchten maar is zwaar onder de indruk

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio