Koen Anciaux komende zes jaar voorzitter van afvalbeheerder Ivarem

Koen Anciaux Foto: svh

Koen Anciaux komende zes jaar voorzitter van afvalbeheerder Ivarem

Print
Mechelen -

De Mechelse schepen van Financiën Koen Anciaux (Vld-Groen-m+) wordt de komende zes jaar de nieuwe voorzitter van afvalbeheerder Ivarem. Koen Anciaux volgt daarmee Rita Van den

Bossche (N-VA) op.

Tijdens een bijzondere algemene vergadering hebben de tien bij Ivarem aangesloten gemeenten (Mechelen, Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek) een nieuw bestuur benoemd. Koen Anciaux krijgt het voorzitterschap. Jos Hellemans (CD&V, Duffel) en Lucien Herijgers (N-VA, Lier) zijn de eerste en tweede ondervoorzitter.

De nieuwe raad van bestuur wil werk maken van een nieuw ondernemingsplan voor de komende zes jaar. De aangesloten gemeenten willen daarbij hun lokaal afvalbeleid inzetten voor de ontwikkeling van een lokale, circulaire economie, de strijd tegen de klimaatopwarming en de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

“Het nieuwe bestuur wil ook ijveren voor een betere dienstverlening en het verminderen van de werkingskosten”, zegt de nieuwe voorzitter. Anciaux prees tot slot de inzet en realisaties van afvalverwerker Ivarem onder het bestuur van zijn voorgangster, Rita Van den Bossche (N-VA).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio