Dokmarkt op Eilandje terug op volle kracht na moeilijke periode

De vrijdagse overdekte ‘Dokmarkt’ op het Eilandje gaat straks terug van start op volle sterkte. De voorbije maanden waren nochtans niet erg gunstig voor het concept, in januari liep het spaak toen er even geen marktkramers meer stonden. “Maar we hebben overlegd met de marktkramers en met hun feedback rekening gehouden”, zegt een van de organisatoren, David van Aerde (32).

anro

“We zijn blij met het mooie weer en de interesse op sociale media”, vertelt Van Aerde. “Met een totaal van zo’n 40 kramen zit de ruimte op Dokmarkt zo goed als vol.” Het concept trapte af met een succesvolle editie in augustus 2018. De voedings-, planten- en belevingsmarkt vindt normaal elke vrijdag plaats onder de hangars aan de Napoleonkaai.

Maar later werd het moeilijk om volk te blijven lokken, dus bleven ook de marktkramers weg. Op 25 januari was er bijvoorbeeld aan de Napoleonkaai geen kraam meer te zien. “Er zijn wel meer markten die lijden onder het winterse weer”, zegt Van Aerde. Dus hield de organisatie een pauze. Al lag het volgens sommige marktkramers ook aan de organisatie. “We hebben ondertussen overlegd met de marktkramers en met hun feedback rekening gehouden. We zullen meer echte marktkramen met foodtrucks afwisselen.”

Vandaag kan u er weer terecht tussen 15u en 20u, er is een vijftiental nieuwe kramen. “Nu hebben we vier verschillende bloemenkramen, bijvoorbeeld”, zegt Van Aerde. “Er zal muziek zijn van dj Frietmachine en straatanimatie van toneelconcept Pizza Mama Marina. We willen terug een plek creëren waar je op vrijdag aangenaam een aperitief kan drinken en je weekendinkopen kan doen.”

www.dokmarkt.be

Tips om te Doen!