Deceuninck - Quick-Step met twee jonge sprinters (en Remco) naar Bredene-Koksijde Classic, Trek-Segafredo en Team Sky slechts met vijf renners

Hodeg Foto: BELGA

Deceuninck - Quick-Step met twee jonge sprinters (en Remco) naar Bredene-Koksijde Classic, Trek-Segafredo en Team Sky slechts met vijf renners

Print
Bredene -

Remco Evenepoel begint in Bredene-Koksijde Classic aan zijn tweede luik als profrenner op eigen bodem. Met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen heeft Deceuninck - Quick-Step alvast twee rasspurters die het zeker kunnen afmaken op de Ter Duinenlaan van Koksijde. Alvaro Hodeg bewees dat vorig jaar al en wil zijn titel maar al te graag verlengen.

LEES OOK. Deelnemerslijst voor Bredene-Koksijde Classic

“Remco Evenepoel heeft zijn vuurdoop in Nokere Koerse goed doorstaan. Hij heeft zijn best gedaan en reed een meer dan verdienstelijke wedstrijd”, zegt sportdirecteur Rik Van Slycke. “Natuurlijk werd Evenepoel overdonderd door de stress, met al die mediabelangstelling. Misschien is die storm vrijdag wat geluwd. Ik heb Remco daarnet nog gezien. Hij is weer uitermate gretig. Hij wil vrijdag weer koers maken en zich in de kijker rijden. In Nokere was het gevaarlijk omdat er niet echt gekoerst werd. Er was niet voldoende wind om alles op de kant te trekken. In andere weersomstandigheden zou het kaf daar sneller van het koren gescheiden zijn en waren er minder valpartijen.”

In de Bredene-Koksijde Classic is het parcours minder bezaaid met smalle wegen en kasseizones in volle finale. “Er zijn De Moeren die voor nervositeit kunnen zorgen. Maar wat zijn De Moeren als er geen wind staat? Dan is dat hetzelfde als een passage langs de zeedijk. Het koersverloop in dergelijke wedstrijden hangt af van het weer. We hebben met Alvaro Hodeg en Fabio Jakobsen twee mannen waarmee ik gerust naar een massasprint wil trekken.”

Trek-Segafredo en Team Sky starten met slechts vijf renners

Zowel Trek-Segafredo als Team Sky starten vrijdag met slechts vijf renners. Dat mede door het feit dat enkele renners niet inzetbaar zijn na hun valpartij in Nokere Koerse van afgelopen woensdag. Anderzijds zijn er renners die doorgeschoven worden naar Milaan-Sanremo en al naar Italië trokken.

“Matteo Moschetti kwam tijdens Nokere-Koerse zwaar ten val, maar zal toch starten in Bredene”, stelt sportdirecteur Luc Meersman van Trek-Segafredo. “Moschetti was betrokken in de val met Mathieu van der Poel en Floris Gerts in volle finale van Nokere Koerse. Eerst werd gedacht aan een zware hersenschudding bij onze Italiaan. Ook zijn kuit werd zwaar geraakt. Doktersbezoek leerde ons dat Moschetti vrijdag toch zal kunnen starten. Donderdag reed hij nog een tijd op de rollen. Echt honderd procent fit is hij natuurlijk niet. Ik ga hem zijn teugels wat aanspannen en ervoor zorgen dat hij niet te veel hooi op zijn vork neemt. Hij was wel onze voornaamste troef in een eventuele massasprint, nu zet ik alles in op de Nieuw-Zeelander Alex Frame.”

Ook bij Team Sky zijn slechts vijf renners fit. “Onze voorlopige selectie voor de Bredene-Koksijde Classic is grondig aangepast. Mede door renners die out zijn na val, mede omdat bepaalde jongens afzakken naar Milaan-Sanremo. Owain Doull bijvoorbeeld is in dat geval, ondanks zijn val in Nokere Koerse”, meldt Servais Knaven. Kristoffer Halvorsen won in 2017 en werd in 2018 tweede. “Hij is dan ook onze kopman. Ondanks het gewijzigde parcours. Men verwacht ‘geen wind, dus is het een massasprint’. Die stelling leerde ik als eerste punt in de Nederlandse koersen. En dan is het aan Halvorsen om het af te ronden. Wij doen drie plaatselijke ronden aan dus zal hij de finale uitvoering kunnen bestuderen.” .

Meer sportnieuws