Zandvoort wil dan toch 4 miljoen euro bijdragen aan Nederlandse F1-race

Fans van de Nederlandse F1-piloot Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

Zandvoort wil dan toch 4 miljoen euro bijdragen aan Nederlandse F1-race

Print
In Zandvoort willen ze alles op alles zetten voor de organisatie van een Nederlandse F1-race. In Zandvoort is men nu bereid om alsnog met geld over de brug te komen voor het organiseren van een F1-race op het circuit van Zandvoort.

Indien er een F1-race in Nederland komt dan is het waarschijnlijk in Zandvoort. Zandvoort krijgt tot 1 april een exclusief recht om een budgettair plan rond te krijgen voor de eventuele organisatie van een Nederlandse GP.

Er moet gezocht worden naar een budget van dertig tot veertig miljoen euro om de organisatie van een F1-race rond te krijgen. Aanvankelijk was de gemeente Zandvoort niet bereid om in de geldbuidel te tasten en bij te dragen maar dat is nu toch het geval.

De gemeente Zandvoort zou nu toch met vier miljoen euro over de brug willen komen. Om de financiering daarvan rond te krijgen wil Zandvoort onder andere de toeristenbelasting met vijftig eurocent per nacht verhogen. Zandvoort laat weten dat die belasting jarenlang niet verhoogd werd en dat ze ook na de verhoging tot de laagste in de regio behoort.

"Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland", aldus wethouder Ellen Verheij. "We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken."

De vier miljoen euro zal hoofdzakelijk aangewend worden om voor het verbeteren van de mobiliteit in en rondom Zandvoort. Voorlopig blijft het afwachten of het budget volledig rond geraakt.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws