Lotto Soudal mikt met Caleb Ewan op de hoofdvogel in Milaan-Sanremo

Foto: Photo News

Lotto Soudal mikt met Caleb Ewan op de hoofdvogel in Milaan-Sanremo

Print

Lotto Soudal trekt voluit de kaart van zijn snelle man Caleb Ewan, zaterdag in de 110e editie van Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour).

Vorig jaar strandde de Australiër er op een zucht van de zege. Vincenzo Nibali hield na een aanval op de Poggio echter op het nippertje stand tegen een aanstormend peloton, waarin Ewan de snelste was. Ook dit jaar is hij een van de favorieten op de Via Roma. “Natuurlijk wil ik beter doen dan vorig jaar. Milaan-Sanremo is mijn grootste doel tijdens de eerste helft van het seizoen. Ik mik dan ook op de overwinning”, verklaarde hij onomwonden.

“Er zijn heel wat kanshebbers en dat is exact wat Milaan-Sanremo zo moeilijk maakt om te winnen. Enerzijds heb je de punchers zoals Alaphilippe, die in een uitstekende vorm verkeert en bovendien ook nog snel is aan de meet. Als hij aanvalt op de Poggio, wordt het een lastige finale. Anderzijds zijn er de sprinters zoals Viviani en Gaviria, maar ook met Peter Sagan ben je nooit klaar. De renner die tijdens de wedstrijd het best zijn krachten spaart, wint.”

Naast Ewan selecteerde Lotto Soudal met Jens Keukeleire, Nikolas Maes en Tosh Van der Sande drie Belgen voor La Primavera. De overige renners in de selectie zijn Adam Hansen, Roger Kluge en Tomas Marczynski.

Meer sportnieuws