Populair model deelt het geheim van haar succes

Foto: Photo News

Celebs

Populair model deelt het geheim van haar succes

Print

Adwoa Aboah mocht als model voor de allergrootste namen uit de modewereld aantreden en dat heeft het model naar eigen zeggen allemaal te danken aan haar authenticiteit. “Ik ben door en door mezelf”, benadrukt ze nog.

Alexander Wang, Erdem, Versace … Adwoa Aboah (26) behoort tot de absolute top. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag werd zelfs een barbiepop naar haar beeltenis gemaakt en dat deden niet velen haar voor. Het Britse model wordt echter niet enkel geprezen om haar prestaties als model, ook als activiste verdiende ze haar sporen. Zo richtte ze Gurls Talk op, een feministisch platform voor jonge vrouwen.

Het Britse model vertelde hierover het volgende aan Refinery29: “In de modewereld moet ik ongelooflijk authentiek zijn. Dat is de rol die voor mij is weggelegd. Ik ben door en door mezelf. Als ik daardoor anderen kan inspireren, is dat fantastisch. Ik wil meisjes duidelijk maken dat ze alles kunnen bereiken wat ze maar willen.”

En hoewel het model met veel trots terugkijkt op haar realisaties als model, beschrijft ze Gurls Talk toch als haar allergrootste trots. “Gurls Talk is mijn favoriete bezigheid. Ik wilde graag een veilige plaats creëren, waar jonge vrouwen openlijk over relaties, mentale gezondheid en onderwijs kunnen praten.”

Populair model deelt het geheim van haar succes
Begin maart, tijdens de Internationale Vrouwendag, nam het model samen met Meghan Markle en Annie Lennox deel aan een panelgesprek over vrouwenrechten. Foto: Photo News
NIET TE MISSEN