220 transmigranten gesmokkeld via snelwegparking: negen verdachten vrijgelaten na ontbreken van tolken

Foto: rr

220 transmigranten gesmokkeld via snelwegparking: negen verdachten vrijgelaten na ontbreken van tolken

Print
Mol -

De Antwerpse raadkamer heeft donderdag een criminele organisatie verwezen naar de correctionele rechtbank. De bende smokkelde minstens 220 transmigranten, met onder andere zeer jonge kinderen, via de snelwegparking in Mol-Postel. Negen verdachten zijn vrijgelaten wegens het ontbreken van tolken.

De feiten deed zich voor in de periode van oktober 2017 tot april 2018. Na onderzoek kwamen vijftien verdachten naar boven, die voornamelijk van Iraakse afkomst zijn. De transmigranten die gesmokkeld werden, waren Iraakse Koerden die in Noord-Frankrijk door de organisatie werden opgepikt en naar de parking Postel werden overgebracht. Ze verscholen zich er in de bossen aan de parking of de verlaten douanegebouwen tot een vrachtwagen hen naar het Verenigd Koninkrijk moest brengen.

De verdachten zijn beschuldigd van mensensmokkel in criminele organisatie en gewapende weerspannigheid, aangezien er bij tussenkomsten is ingereden op politie. Tien verdachten zitten nu in afwachting van het proces in de gevangenis. Negen verdachten werden vrijgelaten door het ontbreken van tolken, wegens schending van de rechten van verdediging. Het Openbaar Ministerie tekent beroep aan tegen de beslissing.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio