Vier lentetrends, van de straat geplukt

Foto: Catwalkpictures

Mode

Vier lentetrends, van de straat geplukt

Print
De fashion weeks liggen al even achter ons maar nu de lente officieel begonnen is, is het een ideaal moment om terug te blikken op de streetstyle in New York, Londen, Milaan en Parijs. Deze drie trends zijn dit seizoen het proberen waard volgens fashionista’s in de vier grote modesteden.

De chique regenjas

Zeker tijdens een typische, Belgische lente kan er wel wat regen uit de lucht vallen. Daarom hoeft je regenjas nog niet saai te zijn. Licht of volledig transparante exemplaren zijn in de mode en staan chique boven een zakelijke outfit. Extra punten voor een model in een opvallend kleurtje.

Vier lentetrends, van de straat geplukt

Het geruite pastelpak

Het powersuit blijft opduiken in het straatbeeld, zij het in een opgewektere variant van de zwarte of grijze klassieker. Deze lente zeg je het met een ruitjespatroon en pastelkleuren. Te opvallend? Ook een fijn gekleurd lijntje in een meer basic ontwerp telt. Perfect te combineren met sneakers of een lichtgekleurde pump.

Vier lentetrends, van de straat geplukt

Handenvrije tasjes

Houd je handen vrij en ga zoals deze dames voor een heup-, riem, of borsttasje. Denk niet aan de stoffen accessoires uit je jeugd, maar ga voor elegante materialen zoals leder en laat de tasjes de eyecatcher worden in je outfit. Te klein voor al je spullen? Geen nood: ook grotere tassen kunnen in het voorjaar perfect. Meer nog: dan loop je zelfs al een beetje voor op de wintertrends.

Vier lentetrends, van de straat geplukt

Boiler suits

Zolang je maar niet op Walter White in ‘Breaking Bad’ gaat lijken, zit je goed met een boiler suit. Beter bekend als een overall. Draag de trend als een stoer jumpsuit of creëer de illusie van een pak door een broek en hemd in dezelfde tint met elkaar te combineren. Gaat mooi samen met een boxy handtasje en statement schoenen. Of wat denk je van accenten die de look safari-proof maken?

Vier lentetrends, van de straat geplukt
NIET TE MISSEN