Teammanager woest op hulpdiensten na valpartij in Nokere Koerse: “Hadden enkel oog voor Van der Poel”

Crash in Nokeren: links Floris Gerts, rechts Mathieu van der Poel

Teammanager woest op hulpdiensten na valpartij in Nokere Koerse: “Hadden enkel oog voor Van der Poel”

Print

Peter Bauwens is niet te spreken over de medische behandeling van zijn renner Floris Gerts, woensdag meteen na de valpartij in Nokere Koerse. “Ik wist eigenlijk niet hoe ik me diende te voelen na afloop van de wedstrijd”, reageerde de baas van Tarteletto-Isorex. “De hulpdiensten keken niet om naar mijn renner, maar hadden enkel oog voor Mathieu van der Poel.”

De wedstrijd in Nokere werd ontsierd door een zware valpartij van Floris Gerts in volle sprint, waarbij ook Mathieu van der Poel en enkele anderen ten val kwamen. “Gelukkig liep Floris geen breuken op”, aldus de manager. “Het gaat om zware kneuzingen aan nek en schouders, hij werd genaaid aan het oog en liep ook een zware hersenschudding op waardoor hij enkele weken aan de kant staat.”

“Wat me het meeste stoorde in het ganse voorval, is dat de hulpdiensten enkel oog hadden voor één renner met een kampioenstrui (Mathieu van der Poel, red)”, gaat hij verder. “Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden. Er stonden op een gegeven moment vier hulpverleners rond Mathieu, alle aandacht ging naar hem, terwijl er niemand bij Floris was. Gelukkig was zijn vader daar en die is dokter. Hij ontfermde zich over hem, verleende de eerste bijstand, maar het kan toch niet dat er niemand van de hulpdiensten naar mijn renner omkeek. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar Van der Poel, zonder zich te bekommeren om een renner van een continentaal team. Ik begrijp niet dat de hulpdiensten daar onderscheid in maken, dat gaat mijn petje te boven. Bovendien was Floris er echt wel erg aan toe. Hij ligt nu in een donkere kamer, kan niet fietsen, dat minstens vier tot zes weken.”

Bauwens verwijt de organisatie niets. “Neen, het zijn de hulpdiensten die in fout waren”, gaat hij verder. “Zij deden hun werk niet goed. Of ik klacht ga indienen? Neen, wat voor nut heeft dat? Het maakt me niet uit of het nu het Rode of Gele Kruis was, die mensen moeten hulp bieden aan iedereen, niet alleen omkijken naar één renner. De hulpdiensten moeten iedereen gelijk behandelen.”

Meer sportnieuws