200 klimaatbetogers trekken opnieuw door Antwerpen

Print
Antwerpen -

Al voor de elfde donderdag op rij trekken jonge klimaatbetogers onder de vlag van Youth for Climate door de straten van verschillende Vlaamse steden. Ook in Antwerpen was er weer een klimaatmars die ditmaal zo’n 200 betogers lokte, waaronder lang niet alleen tieners.

De klimaatbetogers bliezen donderdagochtend om 9 uur verzamelen aan de Sint-Jansvliet, het plein aan de Voetgangerstunnel. Van daaruit trokken ze scanderend en met borden met opschriften als ‘safe the world from capitalism’ en ‘the economy shouldn’t cost the earth’ door de Antwerpse binnenstad richting Theaterplein. De tieners van Youth for Climate werden opnieuw vergezeld door de studenten van Students for Climate, maar onder de betogers waren ook tientallen klimaatbewuste volwassenen.

De opkomst was wel wat aan de lage kant in vergelijking met de voorbije weken. “Jullie zijn de diehards van de klimaatacties!”, kregen de deelnemers dan ook te horen van de organisatoren.

De betoging verliep opnieuw zonder incidenten. Op het Theaterplein eindigde de mars met een tekenactie waarbij de jongeren in krijt boodschappen aan het beleid konden aanbrengen op de stoep.

200 klimaatbetogers trekken opnieuw door Antwerpen
Foto: Victoriano Moreno

500 betogers in Brussel

Het zwaartepunt van de actie van Youth For Climate lag deze week in de Waalse stad Luik.

De mars van de klimaatspijbelaars in Brussel bracht ongeveer 500 mensen op de been volgens de officiële telling van de Brusselse politie. De jongeren stapten opnieuw van het station Brussel-Noord naar Brussel-Zuid.

Vorige week vrijdag kwamen er in Brussel 30 tot 35.000 mensen op straat voor een mars in het teken van de Global Strike for Future. Die kwam er na een oproep van de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio