Jonge beestjes tonen zich in Planckendael

Foto: Planckendael

Jonge beestjes tonen zich in Planckendael

Print
Mechelen / Muizen -

In dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) zijn er weer kleine diertjes te zien. Twee opvallende babymeisjes zijn Uke en Una, twee addaxen.

Dat is een antilopesoort die leeft in de Saharawoestijn van Noord-Afrika die erg ver kan lopen, lang zonder drinken kan en kuiltjes maakt in de grond om uit de wind te kunnen liggen.

De dieren zijn kritiek bedreigd, er leven er in het wild nog maar enkele honderden van. “Daarom hebben we ons geëngageerd om deel te nemen aan het kweekprogramma om een reservepopulatie aan te leggen”, zegt curator Mathhias ­Papies. “In Planckendael zitten de addaxen in het perk bij de giraffen. Binnenkort mogen ze mee in het grote perk. De dieren zijn zogenaamde afleggers, de mama legt haar jong een tijdje af en gaat het geregeld eten geven. Daarvoor is het voorlopig te koud. Het duurt een tijdje eer de kleintjes sterk genoeg zijn om met hun mama mee op stap te kunnen gaan.”

Nog een schattig beestje is te vinden bij de koala’s. Daar steelt Tin Tookie alle harten. Het kereltje groeit snel en kruipt al uit de buidel, maar blijft voorlopig nog dicht bij mama Alinga.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio