Jongemannen veroordeeld voor overval op wandelaar

Foto: victoriano moreno

Jongemannen veroordeeld voor overval op wandelaar

Print
Bornem -

De correctionele rechtbank heeft drie jongemannen uit Willebroek veroordeeld tot drie jaar met uitstel. Een vierde kreeg een werkstraf. De vier overvielen begin december een wandelaar in de Broekstraat in Bornem. Ze gingen met zijn iPhone en tabak aan de haal. Waar ze evenwel niet op hadden gerekend, was dat net op dat moment de politie passeerde.

De betrokkenen zaten met vijf – vier meerderjarigen en één minderjarige - in de auto en waren aan het rondtoeren in Bornem, op zoek naar een slachtoffer dat ze konden overvallen. Toen ze in de Broekstraat een wandelaar opmerkten met de fiets aan de hand, vroegen ze een sigaret aan de man. Toen die dat weigerde, vielen ze hem aan en sloegen en schopten hem.

Ze konden zijn iPhone en tabak buit maken. Maar net op dat moment reed er een interventieploeg van de politie langs. Twee daders konden ter plaatse worden gearresteerd, de drie anderen werden korte tijd later gevat.

Tegen drie beklaagden werd drie jaar cel gevraagd, tegen de vierde twee jaar. Die laatste stond volgens het Openbaar Ministerie eerder op een afstand. “Wat me vooral stoorde was dat ze de feiten voor de kick hebben gepleegd. Niet omdat ze in acute geldnood zaten. Integendeel zelfs”, zei openbaar aanklager Ken Van hoogenbemt.

De rechter noemde de feiten antisociaal en egocentrisch.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio