Krijgen we een F1-strijd Hamilton-Bottas zoals destijds Hamilton-Rosberg?

Valtteri Bottas op het podium na de GP van Australië Foto: Mercedes F1 team

Krijgen we een F1-strijd Hamilton-Bottas zoals destijds Hamilton-Rosberg?

Print
Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen is van mening dat zijn landgenoot Valtteri Bottas door de overwinning in Australië een mentale boost heeft gekregen. Wie weet is het wel het begin van een seizoen zoals we er tussen Rosberg en Hamilton enkele gekend hebben.

Na zijn betere start greep Valtteri Bottas de leiding van de race, dit ten koste van teamgenoot Hamilton. De Brit had geen antwoord klaar en Bottas kon vanaf het begin van de race een kloofje uitbouwen tegenover Hamilton.

Nadien bleek de wagen van Hamilton enigszins beschadigd was maar op psychologisch vlak maakt dat weinig uit volgens Hakkinen. 

Vooral het feit dat Bottas ook nog eens de strijd om de snelste ronde en het bijkomende wk-punt won betekenen voor Bottas een serieuze mentale boost, zo meent Hakkinen. 

“Valtteri liet over de boordradio duidelijk verstaan dat hij voor het wk-punt van de snelste ronde wou gaan, ook al zei race-engineer Riccardo Musconi dat hij het rustig aan moest doen,” aldus Hakkinen in een column voor ‘Unibet’. “Hij ging er gewoon voor.

“Ook zijn concurrenten deden dat maar hij was wel de man die erin slaagde. Opnieuw een mentale boost.”

Tot slot richtte Bottas zich na afloop van de race ook tot de mensen die kritiek op hem gegeven hadden. De overwinning in Australië was volgens hem een mooi antwoord.

“Het was ook leuk om na afloop van de race zijn radioboodschap te horen. Die was duidelijk gericht aan zijn criticasters.”

De overwinning van Bottas in Australië kan mogelijk het begin zijn van een interne strijd bij Mercedes tussen Bottas en Hamilton, eentje zoals we er enkele jaren tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton gekend hebben. Veel zal afhangen van wat Bottas de komende races doet.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws