Gemeente schiet op Avondfeest geen knalvuurwerk meer af

Print
Berlaar -

Tijdens het Avondfeest op 29 juni steekt de gemeente Berlaar geen klassiek vuurwerk meer af. Dat antwoordde schepen van Dierenwelzijn Ingeborg Van Hoof (CD&V) op een vraag van raadslid Dirk Aras (Vlaams Belang).

“Ook in Berlaar bestaat er meer en meer een voldoende draagvlak om het klassieke vuurwerk in vraag te stellen. Dat betekent niet dat we vandaag pleiten voor een verbod, maar wel dat we als gemeentelijke overheid voor onszelf het gebruik van klassiek vuurwerk in vraag moeten durven stellen”, zei Dirk Aras tijdens de gemeenteraadszitting. “Moeten we dus het Avondfeest nog met klassiek vuurwerk afsluiten? Waarom zouden we niet onderzoeken of er soortgelijke alternatieven bestaan of, beter nog, uitkijken naar een nieuw concept.”

Het antwoord van Van Hoof klonk Aras als muziek in de oren. “We bekijken al langer hoe we het knalvuurwerk op het Avondfeest kunnen verbannen. We ontvingen ondertussen van twee bedrijven een voorstel van stil vuurwerk, gecombineerd met een licht- en lasershow voor het eerstvolgende Avondfeest. Al is dat wel duurder, waardoor het vuurwerk minder lang duurt.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio