Nipte nederlaag van Oostende tegen Varese met Salumu

Foto: Rudy DECLERCK

Nipte nederlaag van Oostende tegen Varese met Salumu

Print

Na een verdienstelijke tweede helft leed Oostende slechts een driepunten-nederlaag tegen Salumu en co. Varese heeft met die 70-73-score uiteraard de beste papieren voor een ticket in de halve finales van de FIBA Europe Cup.

Ja, de gewezen Oostendenaars Jean Salumu en Dominique Archie stonden in de Italiaanse basis. En dat heeft Oostende meteen ondervonden. Na 18” driepunterde Archie na assist van Salumu. De Amerikaan herhaalde het iets later. Toen Salumu halverwege de derde minuut een bonusvrijworp na zijn tweepunter omzette, wees het scorebord kurkdroge 0-10-cijfers aan. Kesteloot veegde aan de vrijworplijn de Oostendse zero uit na fout van zijn kameraad Salumu. Varese bleef de Oostendse korf bombarderen. Eerst driemaal Archie, daarna ook Scrubb en Tambone. Dat leverde 12-21-cijfers na 8 minuten op.

Kesteloot, Fieler en Mwema naderden tot 19-21 maar toen was Buysschaert al kermend uitgevallen. De beloftevolle center had zijn rechterenkel verzwikt en er is vrees voor een scheurtje van een iigament. Kinesist Jos Desmet en ploegmaat TJ Williams ondersteunden hem naar de bank. Op het terrein bleven de Oostendenaars nog tot 26-30 in het spoor van de Italianen. Daarna duwden Avramovic en co tot 28-40 door. Salumu’s bom verhoogde de achterstand tot dertien eenheden: 30-43. De West-Vlamingen leden in dat tweede kwart zes balverliezen.

De sleutels staken op slot van beide verdedigingen in het derde bedrijf. Oostende (1 op 6) en Varese (1 op 7) rondden hun acties zo zwak af dat de 33-43-rustscore na vijf minuten slechts naar 37-45 klom. Toen had Salumu al zijn vierde fout gehoord, een technische na een niet-correct contact met Mwema. Zijn coach riep hem naar de bank. Fieler, Williams en Mwema milderden van 39-48 tot 50-54 aan het halfuur. Lasisi opende het vierde kwart met de aansluitingstreffer: 52-40. Bommen van het duo Scrubb-Tambone schudden de Oostendenaars weer verder (52-60) weg. Na een opzettelijke fout van Djurisic plaatste Avramovic opnieuw een kloof van tien stuks (52-62) op het bord. Acht punten op rij van Williams dwongen Varese aan 60-64 tot een nieuwe time-out. Salumu stapte opnieuw tussen de lijnen maar Fieler bracht de thuisploeg bij 65-64 voor het eerst aan de leiding. Nog 4’05” op de klok. Cain en Scrubb antwoordden snel: 65-69. Kesteloot zette met één vrijworp nog 66-69 op het bord maar driepunterpogingen van Schwartz (2) en Williams (1) resulteerden niet in de gelijkmaker. Oostende verloor met 70-73 tegen Varese. Volgende woensdag volgt de terugwedstrijd in het noorden van Italië.

Meer sportnieuws