Piepjonge voorzitter (23) leidt grote sociale huisvestingsmaatschappij

Arthur Orlians is de nieuwe voorzitter van Woonpunt Mechelen. Foto: Sven Van Haezendonck

Piepjonge voorzitter (23) leidt grote sociale huisvestingsmaatschappij

Print
Mechelen - Met Arthur Orlians (23) heeft Woonpunt Mechelen, een van de grootste sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen, een nieuwe voorzitter. Hij moet ook het tweede renovatieplan in goede banen leiden.

Met 1.284 voorkeurstemmen werd Orlians bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen verkozen voor de stadslijst Vld-Groen-m+. Hij is gemeenteraadslid en parlementair medewerker van burgemeester Bart Somers. Tegelijk zit hij de nieuwe raad van bestuur van Woonpunt Mechelen voor, die qua samenstelling grondig gewijzigd is. Zijn voorganger en huidig schepen Alexander Vandersmissen wordt samen met gemeenteraadslid Bert Delanoeije ondervoorzitter.

“Samen met de vernieuwde bestuursploeg en de medewerkers van Woonpunt Mechelen, zullen we het renovatieplan voortzetten. De metamorfose van de Mahatma Gandhistraat is volop aan de gang en ook in andere sociale wijken wordt er vernieuwd”, zegt Arthur Orlians.

Maar daarmee houdt het niet op. Woonpunt Mechelen heeft enkele maanden geleden de uitrol en voorbereiding van een renovatieplan 2.0 opgestart. “Met dat plan willen we nog eens meer dan 600 woningen vernieuwen. Daarbovenop willen we de wijken vergroenen en investeren in bijkomende sociale woningen”, legt de nieuwe voorzitter uit. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio