Stad Mechelen opent rouwregister voor slachtoffers van terreur

Het rouwregister kan ondertekend worden in het Huis van de Mechelaar. Foto: Patrick Hattori

Stad Mechelen opent rouwregister voor slachtoffers van terreur

Print
Mechelen -

Het Mechelse stadsbestuur heeft woensdag een rouwregister geopend voor de slachtoffers van terreurdaden van de voorbije jaren. “We willen Mechelaars de kans geven hun medeleven te betuigen”, zegt burgemeester Bart Somers.

LEES OOK: Mechelen houdt stille wake voor terreurslachtoffers

“Als steunbetuiging aan de slachtoffers en hun naasten organiseert het stadsbestuur op zaterdag een stille wake op de Grote Markt, waarop we alle slachtoffers van terreur willen herdenken, elke vorm van terreur willen afkeuren, zonder maar”, klinkt het bij Somers (Vld-Groen-m+).

“Mechelen wil aan de wereld laten zien dat het anders kan, aantonen dat samenleven wel lukt en dat wij ons niet uit elkaar laten spelen. Het openen van een rouwregister voor de slachtoffers lijkt ons een krachtig signaal. Het onderstreept onze wil om bij te dragen tot een menselijke samenleving, gestoeld op respect voor elke mens.”

Het rouwregister, dat in het Huis van de Mechelaar in de Reuzenstraat ligt, kan worden ondertekend van maandag tot woensdag, van 9u tot 12.30u en van 13.30u tot 16.30u, donderdag van 13.30u tot 19.30u, vrijdag van 9u tot 12.30u en zaterdag van 9u tot 12u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio