Catwalkmodel gaat voortaan als man door het leven

Als Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.

vwh

Met een volle bos rode krullen trok Nathan tot een half jaar geleden aandacht op de modeweken. In 2013 defileerde hij voor het eerst op de catwalk voor Marc Jacobs. Na dat debuut nam de belangstelling van andere grote modehuizen toe en mocht hij opdrachten voor onder meer Prada, Louis Vuitton, Dior, Chanel en Alexander McQueen aan zijn CV toevoegen. Ook naast de catwalk was hij een populair model. Hij poseerde in zes verschillende edities van modeblad Vogue.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leven in duisternis

Maar achter de picture perfect shoots en shows worstelde Nathan, toen nog Natalie, met een groot probleem. In april vorig jaar kwam hij erachter dat hij in het leven verder wil als jongen. “Ik had een punt bereikt waarop ik het beu was om alleen maar te bestaan. Dat was mijn leven. Ik vroeg me altijd af hoe mensen gewoon kunnen opstaan, zich meteen goed voelen en dingen doen. Voor mij was dat onmogelijk”, klinkt het.

Westling verhuisde van New York naar Los Angeles, waar hij een half jaar geleden aan zijn transitie begon. “Het was in het begin niet allemaal rozengeur en maneschijn. De eerste twee maanden van het hele proces waren loodzwaar. Pas toen de fysieke veranderingen meer begonnen te stroken met mijn mentale toestand, ben ik gelukkig geworden. Ik kan me niet voorstellen dat ik terug zou gaan naar hoe ik vroeger was. Ik zat midden in de duisternis.”

LEES OOK. Lingeriemerk werkt samen met bekendste transgendermodel in campagne

Skater boy

Het model, dat nu halflang krulhaar heeft, een diepere stem, een hoekiger gelaat en dol is op skateboarden, kijkt optimistisch naar de toekomst. Er staat een borstreconstructie op de planning en een terugkeer naar New York. Daar wil hij zich aansluiten bij de transgendergemeenschap en een modellenbureau om zijn comeback te maken in de branche. “Het voelt alsof ik mijn hele leven een masker heb gedragen. Sinds ik dat heb verwijderd, lijkt het alsof ik geen rolletje meer speel. Ik ben blij dat ik deze weg bewandel op zo'n jonge leeftijd. Dat is zo’n zegen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty